Autorondreis Kroatië Secret Croatia

Puur Kroatië

Deel via:

Autorondreis Kroatië Secret Croatia HIGHLIGHTS

Kroatie
  • Plitvice
  • Boottrip incl drankjes en lunch naar Nat.Park Kornati ( kleine groep)
  • Kanotocht Zrmanja rivier
  • Kayak of raften op de Cetina rivier
  • Steden Zadar, Omis en Trogir
  • Eilanden Brac, Solta en Krk
  • Kleinschalige accommodaties
  • Rustig reistempo
Autorondreis Kroatië Secret Croatia

Leeftijd vanaf: 12 jaar

Reisduur: 18 dagen

Highlights:

o.a. Plitvice, eilanden: Brac, Solta en Krk en steden: Zadar, Trogir en Omis

Beschrijving:

Tijdens deze autorondreis in Kroatië rijd je o.a. langs de prachtige Kroatische kust. In de regio Dalmatië vind je wel honderden eilanden langs de Kroatische kust. Wanneer je met de auto over de Jadranska Magistrala rijdt, geniet dan van de prachtige uitzichten. Enerzijds eilanden omringd door kristalhelder water. Anderzijds de romantische baaien.

Dag 1 tot 2 - Karlovac (ca.1332 km vanaf Utrecht)
Vind je het ook leuk om tijdens jouw rondreis door Kroatië contact te maken met de lokale bevolking? Niet alleen de bekende bezienswaardigheden afvinken en de must do’s van de bucketlijst afstrepen. Maar juist een praatje maken met locals, horen hoe zij dingen ervaren, wat zij belangrijk vinden. Dit eerste adres is de plek waar Wendy, eigenaar van Puur Kroatië, altijd haar reis in Kroatië begint. Hou je van rust én een wereld ver weg van onze hectische wereld? Hier kom je volledig tot rust.

Dag 2 tot 3 - Plitvice (ca. 100 km)
Vandaag staat Nationaal Park Plitvice op de planning. Dit prachtige park is het meest tot de verbeelding sprekende park en de alom bekende hotspot van Kroatië. Dat komt door de verschillende grote meren en watervallen, écht schitterend in alle seizoenen.

Dag 3 tot 6 - Zadar (ca. 130 km)
Na een tussenstop bij Plitvice bezoek je Noord Dalmatië. Je kunt deze dagen de indrukwekkende universiteitsstad Zadar bezoeken. Op de mooie pleinen en in de steegjes bevinden zich gezellige terrassen. Vanuit de regio Zadar kun je Nationaal Park Kornati bezoeken of bijvoorbeeld de Zrmanja kloof. Alle tips ontvang je bij de reisbescheiden.

Dag 6 tot 8 - Omis (ca. 188 km)
Aan de Adriatische zee, net onder Split, ligt het oude kustplaatsje Omiš. Het wordt omgeven door enorme hoge bergen. Door het midden van de plaats stroomt de blauw groen gekleurde Cetina rivier. De Cetina kloof en het pittoreske plaatsje zijn meer dan een bezoek waard.

Dag 8 tot 11 - eiland Brac (ca. 73 km)
Net als je het gevoel hebt al heel lang op vakantie te zijn besef dat je nog niet eens op de helft bent. Vandaag vertrek je naar eiland Brac. Niet alleen is Brac een schilderachtig eiland met leuke toeristenplaatsjes en prachtige baaien en kiezelstranden. Maar ook de natuur is zo mooi. Neem nou de berg Vidovo Gora die als een ware beschermheer je constant in de gaten lijkt te houden. Eiland Brac in de zomer met veel bedrijvigheid, in het voorjaar en najaar een idylle.

Dag 11 tot 14 - Solta (ca. 52 km)
Terug met de ferry naar Split om vervolgens de ferry naar Solta te pakken het door Puur Kroatië nieuw ontdekte pareltje in de Adriatische Zee. Alle eilanden zijn mooi omgeven door die enorme blauwe zee. Maar Solta is zo bijzonder omdat het nog niet is ontdekt door toeristen.

Komende dagen, slow toerisme. Niks doen, zwemmen, snorkelen, hangen op het terras. Geef een vervolg aan je relax-break die waarschijnlijk al op eiland Brac begonnen is.

Dag 14 tot 15 - Trogir (ca. 48 km)
Vandaag terug naar het vasteland, naar Trogir. Het pittoreske deel van Trogir is in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Trogir bestaat uit sfeervolle steegjes, mooie pleinen, boetiekjes, iedere dag markt en heel veel barretjes en restaurants. Op de vele terrassen is het heerlijk zitten en
genieten van die zo kenmerkende intieme sfeer die er in Trogir heerst.

Dag 15 tot 18 - eiland Krk (ca. 345 km)
De laatste bestemming is eiland Krk wat middels een brug verbonden is met het vaste land. Enerzijds kun je leuke dagtrips maken naar de naburige eilanden. Anderzijds is er ook genoeg op het eiland te doen. Naast heerlijk zwemmen zijn hier veel mooie plekken te vinden om te snorkelen.

Deze reis is inclusief:
- Entreebewijs Plitvice
- Boottrip Kornati incl drankjes en lunch (kleine groep)
- Raften of Kanotocht over de Cetina rivier
- Eilandentrip vanaf eiland Krk
- Glossy magazine over Kroatië (106 pagina’s)
- Road en Touristmap van Kroatië
- Boekje met Algemene en Toeristische informatie over Kroatië (90 pagina’s)
- Opgemaakte bedden, handdoeken

DE OVERNACHTINGSADRESJES
Vanwege het concept van Puur Kroatië: "Kroatië Small&Friendly" en weg van overtoerisme, zijn de plekken waar je verblijft kleinschalig en weg van de grote vakantieparken en toeristenresorts. Anders gezegd; tijdens je reis met Puur Kroatië slaap je zoveel mogelijk in kleine en fijne accommodaties. Aan de ene kant zijn dit authentieke, klassieke vakantieverblijven. Aan de andere kant eigentijdse, moderne en trendy vakantieadresjes. Daarnaast zijn het accommodaties waar (eerdere) reizigers enthousiast over zijn en die goede reviews krijgen.

De overnachtingsadresjes worden zorgvuldig geselecteerd. Er wordt vooral gekeken naar de juiste combinatie van sfeer en ligging. Maar ook naar: comfort, hygiëne, vriendelijkheid en natuurlijk servicegerichtheid. Daar komt nog bij dat ze regelmatig door Puur Kroatië worden bezocht.

Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 13 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. raften op de Cetina rivier, Plitvice en Boottrip Nationaal Park Kornati
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Split, Zadar, Trogir, het eiland Brač, Plitvice Meren en de kust van Istrië
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 13 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. raften op de Cetina rivier, Plitvice en Boottrip Nationaal Park Kornati
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 16 dagen
Prijs:
Highlights: bezoek 3 eilanden, Plitvice, boottocht, kleinschalige accommodaties
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Split, Zadar, Trogir, het eiland Brač, Plitvice Meren en de kust van Istrië