16 dagen eilandhoppen Kroatië inclusief Plitvice

Puur Kroatië

Deel via:

16 dagen eilandhoppen Kroatië inclusief Plitvice HIGHLIGHTS

Kroatie

16 dagen eilandhoppen in Kroatië met het gezin? Bezoek 3 eilanden en maak een stop bij het prachtige Plitvice!

  • Nationaal Park Plitvice
  • Historisch Trogir
  • Eiland Krk
  • Eiland Brac
  • Eiland Solta
  • 3 eilanden tour per boot vanaf eiland Krk
  • rustig reistempo
16 dagen eilandhoppen Kroatië inclusief Plitvice

Reisduur: 16 dagen

Highlights:

bezoek 3 eilanden, Plitvice, boottocht, kleinschalige accommodaties

Beschrijving:

Kroatië is een geliefde vakantiebestemming. Hier kun je kiezen voor verschillende type reizen. Eén daarvan is eilandhoppen. Kroatië kent meer dan 1185 eilanden. Daarmee is Kroatië een ideale bestemming om te gaan eilandhoppen.

Bij een eerste kennismaking met Kroatië wordt vaak eiland Krk bezocht. Vanaf eiland Krk kun je namelijk ook weer makkelijk de eilanden Rab, Cres en Losinj bezoeken. Al deze eilanden zijn namelijk vanaf Krk te bereiken.

In Midden Dalmatië zijn Brac en Hvar populair. I.p.v. Hvar willen we jou graag Solta voorstellen. Zelf bezoeken we graag dit eiland omdat het nog zo idyllisch is en nog niet ontdekt door de massa.

Vanwege concept Kroatië Small&Friendly van Puur Kroatië en "weg van overtoerisme" zijn de plekken waar je verblijft anders dan anders. Oftewel kleinschalige accommodaties, weg van de grote vakantieparken en toeristenresorts.

Anders gezegd, tijdens je reis met Puur Kroatië slaap je zoveel mogelijk in accommodaties klein en fijn. Aan de ene kant zijn dit authentieke, klassieke, vakantieverblijven. Aan de andere kant eigentijdse, moderne en trendy vakantieadresjes. Daarnaast zijn het accommodaties waar (eerdere) reizigers enthousiast over zijn en die goede reviews krijgen. Bovendien worden de slaapplekken zorgvuldig geselecteerd.

PROGRAMMA:
Dag 1 tot 3 - Plitvice
Na aankomst in de middag kun je, na een lange reis, relaxen bij het zwembad. Na het diner kun je nog een beetje relaxen om vervolgens te genieten van je nachtrust. De volgende dag staat Nationaal Park Plitvice op de planning. Dit prachtige park is het meest tot de verbeelding sprekende park en de alom bekende hotspot van Kroatië. Dat komt door de verschillende grote meren en watervallen, écht schitterend in alle seizoenen.

Dag 3 tot 8 - eiland Brac
Vandaag vertrek je naar eiland Brac. Niet alleen is Brac een schilderachtig eiland met leuke toeristenplaatsjes en prachtige baaien en kiezelstranden. Maar ook de natuur is zo mooi. Neem nou de berg Vidovo Gora die als een ware beschermheer je constant in de gaten lijkt te houden. Eiland Brac in de zomer met veel bedrijvigheid, in het voorjaar en najaar een idylle.

Dag 8 tot 11 - Solta
Terug met de ferry naar Split om vervolgens de ferry naar Solta te pakken. Dit nieuwe door Puur Kroatië ontdekte pareltje in de Adriatische Zee is het kleine eiland Solta. Alle eilanden zijn mooi, omgeven door die enorme blauwe zee. Maar Solta is zo bijzonder omdat het nog niet is ontdekt door toeristen.

De komende dagen staan in het teken van slow toerisme. Niks doen, zwemmen, snorkelen, hangen op het terras. Geef een vervolg aan je relax-break die waarschijnlijk al op eiland Brac begonnen is.

Dag 11 tot 12 - Trogir
Vandaag terug naar het vaste land, naar Trogir. Het pittoreske deel van Trogir is in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Trogir bestaat uit sfeervolle steegjes, mooie pleinen, boetiekjes, iedere dag markt en heel veel barretjes en restaurants. Op de vele terrassen is het heerlijk zitten en genieten van die zo kenmerkende intieme sfeer die er in Trogir heerst.

Dag 12 tot 16 - eiland Krk
De laatste bestemming is eiland Krk dat middels een brug verbonden is met het vasteland. Enerzijds kun je leuke dagtrips maken naar de naburige eilanden. Anderzijds is er ook genoeg op het eiland te doen. Naast heerlijk zwemmen zijn hier veel mooie plekken te vinden om te snorkelen.

Leeftijd vanaf: 12 jaar
Reisduur: 18 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Plitvice, eilanden: Brac, Solta en Krk en steden: Zadar, Trogir en Omis
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Split, Zadar, Trogir, het eiland Brač, Plitvice Meren en de kust van Istrië
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Split, Zadar, Trogir, het eiland Brač, Plitvice Meren en de kust van Istrië
Leeftijd vanaf: 0 jaar
Reisduur: 13 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. raften op de Cetina rivier, Plitvice en Boottrip Nationaal Park Kornati
Leeftijd vanaf: 12 jaar
Reisduur: 18 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Plitvice, eilanden: Brac, Solta en Krk en steden: Zadar, Trogir en Omis