5 aanraders voor rondreizen met tieners/pubers

Deel via:
19-11-2019 - Corine

Staat een rondreis maken op je bucketlist, maar vind je het lastig kiezen uit al die mooie plekken op de wereld? En weet je niet zeker of een bestemming wel ‘puberproof’ is? Geen zorgen, wij helpen je op weg! Samen met onze reisexperts: Las Perlas, Enotria Travel, Local Hero Travel,Travelnauts en Riksja Family hebben we rondreizen geselecteerd die absoluut geschikt zijn voor gezinnen met tieners/pubers!

Waarom een rondreis met tieners/pubers? 

Waarschijnlijk herken je wel dat een vakantie met tieners/pubers niet altijd even makkelijk is; ze vervelen zich snel en vinden maar weinig leuk. Toch wil je nog wel een paar jaar met je gezin op vakantie... Een rondreis met verrassende en spannende activiteiten voor tieners/pubers is dan een uitkomst! De fun begint al thuis en ver voor vertrek; je kiest samen een leuke reis uit en bekijkt welke mogelijkheden er allemaal zijn. Eenmaal geboekt, heb je nog maanden voorpret. Je kunt van alles lezen en opzoeken over jullie bestemming en het er met elkaar over hebben.


En op het moment dat de reis is aangebroken, kan het avontuur écht beginnen! Omdat je telkens maar een of meerdere dagen op een plek bijft, is alles (het verblijf, de mensen, het eten, de omgeving en de activiteiten) telkens een verrassing en dat maakt het een superleuke ervaring voor het hele gezin! Echt iets waar je met elkaar nog jaren over na kunt praten. 


TIPS VOOR EEN RONDREIS MET TIENERS/PUBERS BINNEN EUROPA

Om een rondreis te maken met je tieners/pubers hoef je niet meteen naar de andere kant van de wereld. Sterker nog... alleen al in Europa zijn tal van bestemmingen, waar je een prachtige rondreis kunt maken.

Las Perlas de Algarve in PortugalRondreis Flavours of Portugal van Las Perlas - de Algarve

1. Rondreis door Portugal

Portugal staat bekend om haar veelzijdigheid en dat is precies wat je gaat ontdekken tijdens de Flavours of Portugal Familie Rondreis. Deze 18-daagse rondreis van Las Perlas Reizen* begint in Porto, komt langs Lissabon en eindigt in de zuidelijke Algarve. Wat je onderweg staat te wachten? Pittoreske dorpjes, mooie natuurgebieden en uitgestrekte stranden. Verder kun je meedoen aan allerlei leuke (en optionele) excursies. Aanraders zijn de fietsexcursie door Porto en Lissabon, een boottochtje op de Douro en surfen bij Praia do Guincho in Cascais.

Klik hier voor meer info of om de Flavours of Portugal Familie Rondreis te boeken!

*Wist je dat Las Perlas Reizen nog meer mooie rondreizen door Portugal aanbiedt? Je vindt ze op deze pagina.

Enotria Travel Trentino actief canyoning.jpgActieve rondreis door de Dolomieten van Enotria Travel  - canyoning

2. Actie en avontuur in de Dolomieten (Italië)

Zijn jij en je tieners/pubers altijd in voor actie en avontuur? Dan is de actieve rondreis door de Dolomieten van Enotria Travel* een aanrader! Tijdens deze 8-daagse rondreis door de regio’s Trentino en Zuid-Tirol ben je overdag lekker in de buitenlucht. Denk aan canyoning, via ferrata (ook wel klettersteigen genoemd), paragliden (tegen bijbetaling en afhankelijk van het weer), mountainbiken en raften. De avonden staan geheel in het teken van ontspannen. Samen genieten van de Italiaanse keuken, wellness en nog meer quality time. Klinkt heerlijk, toch?

Klik hier voor meer info of om de actieve familierondreis door de Dolomieten te boeken.

*Wist je dat Enotria Travel nog meer mooie rondreizen door Italië aanbiedt? Je vindt ze op deze pagina.

TIPS VOOR EEN RONDREIS MET TIENERS/PUBERS BUITEN EUROPA

Klaar om jullie grenzen te verleggen en naar een bestemming buiten Europa te gaan? Dan hebben wij de volgende tips voor een rondreis met je tieners/pubers:

Local Hero Travel rondreis Madagascar baobab bomenRondreis door Madagaskar van Local Hero Travel - baobab bomen

3. Verken Madagaskar als local

Madagaskar is nog een underdog, maar dat maakt het juist een toffe bestemming voor een rondreis met tieners/pubers! De natuur op het eiland is alleen al een goede reden om hierheen te gaan. Denk aan: regenwoud, baobab bomen, nieuwsgierige maki’s, maar ook tropische stranden en koraalriffen om te snorkelen. Je kijkt je ogen uit! Wil je weten wat het eiland nog meer te bieden heeft en waar de locals te vinden zijn? Local Hero Travel brengt je graag in contact met reisexpert Jessica, die op het eiland woont. Met haar leuke, unieke tips verken je Madagaskar straks als een echte local.

Klik hier voor meer info of om een rondreis door Madagaskar te boeken!

Travelnauts West-Amerika - Arizona xRondreis door West-Amerika met Travelnauts - Arizona

4. Ervaar de bruisende steden en nationale parken van West-Amerika

Alles is er bigger, better and bolder en dat is precies wat de meeste tieners/pubers zo interessant vinden aan Amerika. Grote kans dus dat een rondreis door West-Amerika in de smaak valt! Gedurende de 22-daagse rondreis van Travelnauts ervaar je wat de West Coast allemaal te bieden heeft. Bezoek de bruisende steden San Francisco, Las Vegas, San Diego en Los Angeles en maak uitstapjes naar Disney World of Alcatraz. Liever wat rustigers? Verken dan een van de nationale parken, zoals Yosemite, Grand Canyon of Joshua Tree. Extra voordeel aan een rondreis door West-Amerika: kinderen en tieners t/m ca. 16 jaar verblijven veelal gratis in de hotels!

Klik hier voor meer info of om deze rondreis door West-Amerika te boeken!

Riksja Family Costa Rica rondreis tieners bootRondreis door Costa Rica met Riksja Family

5. Beleef de schoonheid van Costa Rica

Al eens gedacht aan een rondreis door Costa Rica? Volgens de reisexperts van Riksja Family is dit een perfecte bestemming voor gezinnen met tieners/pubers. Breng tijdens je rondreis een bezoek aan een van de natuurparken uit de top 5 van Riksja Family, de warmwaterbronnen van La Fortuna of de lokale ananasboer in Saraquipi. Ook kent Costa Rica veel mooie plekken om te wandelen, raften, snorkelen en ziplinen en natuurlijk tropische stranden om te relaxen. Kortom: natuurliefhebbers, sportievelingen en strandgangers zullen zich snel thuis voelen in Costa Rica!

Klik hier voor meer info of om een rondreis door Costa Rica te boeken!

Riksja Family Costa Rica rondreis tieners kaartRondreis door Costa Rica met Riksja Family

Benieuwd welke bestemmingen onze reisexperts nog meer aanbieden voor rondreizen met tieners/pubers? Ga dan naar onze speciale Rondreis-pagina voor een handig overzicht.

Alles wat je zoekt in een leuke vakantie, dat vind je in Portugal. Denk aan: goudgele stranden, pittoreske vissersdorpjes, ongerepte natuur, sfeervolle steden en toffe activiteiten. Bekijk onze tips!
In de regio’s Dordogne en Lot-et-Garonne vind je alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie, zoals: een fijn klimaat, lekker eten, goede wijn, prachtige natuur, sfeervolle bastides én leuke activiteiten voor tieners/pubers.
Zoek je een vakantie met genoeg te beleven voor tieners/pubers? Dan is een outdoorvakantie misschien wel iets voor jullie! Wij hebben een aantal superleuke tips op een rijtje gezet!