Tips in de Dordogne en Lot-et-Garonne met tieners/pubers

Deel via:
20-1-2020 - Corine

Op zoek naar een rustgevende vakantiebestemming, waar tieners/pubers zich niet snel zullen vervelen? Denk dan eens aan de regio’s Dordogne en Lot-et-Garonne in Zuid-Frankrijk! Je vindt hier alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie, zoals een fijn klimaat, lekker eten, goede wijn, prachtige natuur, sfeervolle bastides én leuke activiteiten voor tieners/pubers.

Wij hebben de leukste insidertips gekregen van Boulède, Domaine du Bonheur en Villa Lafage voor een vakantie in de Dordogne en Lot-et-Garonne met tieners/pubers:


Outdooractiviteiten voor tieners/pubers in de Dordogne en Lot-et-Garonne

Dordogne Lot et Garonne kanoen DordogneKanotocht op de Dordogne

Tieners/pubers kunnen heel goed luieren, maar met de hele vakantie stilzitten doe je hen geen plezier. De meeste tieners/pubers zijn namelijk wel in voor wat actie en avontuur! En dat komt zeker goed met deze outdooractiviteiten: 

●    Maak een kanotocht bij Roquegeoffre in de Dordogne. Onderweg kun je genieten van de ongerepte natuur en vaar je langs de pittoreske bergdorpjes aan het water.

●    Geen last van hoogtevrees? Maak dan een uitstapje naar klimpark Parc-en-Ciel in Lacapelle-Biron, waar je hoog in de bomen een parcours aflegt (onder professionele begeleiding). Bij Parc-en-Ciel kun je trouwens ook heerlijk zwemmen in het natuurbad

●    Bij Nature Evasion in Gavaudun kun je mountainbiken en abseilen

●    Gek op watersport? Dan is wakeboarden of waterskiën bij Tremolat (in de omgeving van Bergerac) een aanrader!


Ontdek de natuur van de Dordogne en Lot-et-Garonne

Dordogne Lot et Garonne riviertjeWaterval Saut du Chalard (foto: Domaine du Bonheur)

Mocht je niet zo’n dare devil zijn of gewoon iets rustigers willen doen, dan zijn deze activiteiten in de natuur ook erg leuk: 

●    In Domme (Dordogne) vind je Labyrinthe de l’Ermite, een doolhof in een maïsveld. Het klinkt eenvoudig, maar wij hebben ons laten vertellen dat het behoorlijk uitdagend (en leuk) is! 

●    Een andere soortgelijke activiteit kun je doen bij Chateau de Bridoire (in Ribagnac). Tieners/pubers kunnen hier een escape game of murder party spelen of meedoen aan een speurtocht in het bos en de vallei in La Vallee Mystérieuse

●    Ontdek de indrukwekkende, beschilderde grotten van Lascaux (in Montagnac). Laat je door de gids, animaties en interactieve games meenemen in het verhaal achter de grotten. 

●    Vlakbij Thiviers ligt Nantheuil, een zwemmeertje met kristalhelder water, een steiger, strandje en kleine eetgelegenheid. Zeker de moeite waard om een dagje naartoe te gaan en te relaxen! 

●    Tot slot een tip die nog niet zo bekend is: de waterval Saut du Chalard (bij Champ Romain). Hier kun je een avontuurlijke wandeling maken door de bossen en langs een riviertje dat uitmondt bij deze waterval.


Culturele bezienswaardigheden en festiviteiten die je niet mag missen in de Dordogne en Lot-et-Garonne 

Dordogne Lot et Garonne VillerealVilleréal

●    Beide regio’s staan bekend om hun kastelen, maar er zijn er twee die we in het bijzonder aanraden. Dat zijn Chateau de Gavaudun, waar je na 17:00 kunt abseilen, en Chateau Bonaguil, waar je kunt rondsnuffelen in de leuke winkeltjes. 

●    Wie als een echte local wil eten, moet absoluut naar een van de zomerse avondmarkten. Hier eet en drink je je verse aankopen ter plekke aan lange picknicktafels, terwijl je van elkaars gezelschap en de live muziek geniet. Voor jou als ouder is het een ontspannen avondje uit en voor tieners/pubers een leuke plek om te socializen met andere jongeren. In dit artikel lees je alle ins & outs over de zomerse avondmarkten in de Dordogne en Lot-et-Garonne. 

●    De Dordogne en Lot-et-Garonne staan bekend om de bastides (dorpen die in de Middeleeuwen zijn ontstaan), zoals Villeréal en Monflanquin. Wat je er kunt verwachten? Pittoreske straatjes, mooie kerken en levendige pleinen waar geregeld zomerfeesten en brocantes plaatsvinden. Erg leuk om samen met je tieners/pubers te verkennen!

 

De leukste amusementsparken in de Dordogne en Lot-et-Garonne

Dordogne Lot et Garonne kartenKartbaan Des Renardières (foto: Domaine du Bonheur)

Bij de meeste tieners valt een uitstapje naar een amusementspark goed in de smaak. Daarom hebben we nog een paar goede tips voor amusementsparken in de Dordogne en Lot-et-Garonne: 

●    Zijn je tieners/pubers gek op achtbanen en andere avontuurlijke attracties? Dan is een dagje Walibi zeker een succes. 

●    Net buiten Chȃlus ligt de kartbaan Des Renardières. Karten is echt heel anders dan je in Nederland gewend bent. Je racet namelijk op een spectaculair buitencircuit in een heuvellandschap! 

●    Mochten jullie met een groot gezelschap zijn, waag je dan aan een potje paintball of bubble foot bij Perigord Paintball (in Vézac). 

●    Liever een activiteit waar wat minder adrenaline bij komt kijken? Bij kasteel Le Stelsia (in Saint-Sylvestre-sur-Lot) vind je het grootste minigolf parcours van Europa. Je kunt hier ook heerlijk lunchen.

Dordogne Lot et Garonne midgetgolfMinigolf parcours bij Kasteel  Le Stelsia (foto: Boulède)


Onze logeertips in de Dordogne en Lot-et-Garonne

Mocht je van plan zijn om naar de Dordogne en/of Lot-et-Garonne te gaan, dan raden we deze drie accommodaties zeker aan: 

Boulède (Lot-et-Garonne)

Vlakbij Bergerac ligt Boulède, een privégehuchtje, dat vroeger een ambachtsliedendorp was. Het is hier heerlijk toeven in een van de authentieke vakantiehuizen (6-10p). Extra fijn: de twee grootste vakantiehuizen zijn ook geschikt zijn voor mindervalide gasten.

Boulede huizen.jpgBoulède in de Lot-et-Garonne 

 

Domaine du Bonheur (Dordogne)

In de Dordogne vind je Domaine du Bonheur, een kleinschalig vakantielandgoed waar je omgeven bent door natuur. Denk aan: veel tuin, bos en een eigen meer. Bij Domaine du Bonheur kun je kiezen uit een verblijf in een gîte (4-8p) in de voormalige boerenschuur of in een safaritent met eigen sanitair (4-5p) midden in het landschap. 

Domaine du Bonheur in de Dordogne, Frankrijk table d'hotesDomaine du Bonheur in de Dordoge

Villa Lafage (Lot-et-Garonne)

Op zoek naar een luxe en rustig gelegen accommodatie? Breng dan je vakantie door bij Villa Lafage. Je kunt hier logeren in de duiventoren (daterend uit 1820) die is omgetoverd tot een hip vakantieverblijf of het royale landhuis met super-de-luxe zwembad.

Villa Lafage in de Dordogne, Frankrijk Pigionnier met zwembadVilla Lafage in de Lot-et-Garonne - hippe duiventoren (4-5p) met verwarmd privé zwembad


Wist je dat we nog meer puberproof accommodaties in deze regio’s hebben? Ga naar deze pagina voor al onze vakantieadresjes in de Dordogne of bekijk hier het overzicht van onze accommodaties in Lot-et-Garonne.

 

Alles wat je zoekt in een leuke vakantie, dat vind je in Portugal. Denk aan: goudgele stranden, pittoreske vissersdorpjes, ongerepte natuur, sfeervolle steden en toffe activiteiten. Bekijk onze tips!
Zoek je een vakantie met genoeg te beleven voor tieners/pubers? Dan is een outdoorvakantie misschien wel iets voor jullie! Wij hebben een aantal superleuke tips op een rijtje gezet!
Staat een rondreis maken met je tieners/pubers op je bucketlist, maar vind je het lastig kiezen uit al die mooie plekken op de wereld? Wij helpen je, samen met onze reisexperts, op weg!