Vakantiehuisjes Waddenrust

Deel via:

Vakantiehuisjes Waddenrust in een notendop

Nederland, Friesland, Waddeneilanden

Vakantiehuisjes Waddenrust zijn huizen voor 2-12p op de mooiste plekjes van Schiermonnikoog, zowel in het dorp als de weg naar de duinen en het strand.

 • 1 appartement voor 2p
 • 2 vakantiehuisjes voor 2p 
 • 3 vakantiehuizen voor 4p
 • 2 vakantiehuizen voor 5p
 • 2 vakantiehuizen voor 6p die ook samengevoegd kunnen worden tot een huis voor 12p
 • 2 vakantiehuis voor 8p

Schiermonnikoog is het kleinste, meeste noordelijke, autoluwe Waddeneiland van Nederland. Een plek waar het lijkt alsof de tijd nog even heeft stil gestaan... Vanaf het moment dat je op de boot stapt en over de Waddenzee vaart, krijg je meteen het gevoel van rust en stilte. Eenmaal op Schiermonnikoog aangekomen, merk je dat het tempo op deze heerlijke plek echt lager ligt dan op het vasteland. En dat went echt heel snel!

Schiermonnikoog is een kindvriendelijk eiland. Waar, ongeacht je leeftijd, het kind in je weer bovenkomt. Want wat is er nou mooier dan samen met je kinderen, zandkastelen te bouwen, vliegeren, schelpen zoeken en kampvuurtje stoken? Op Schiermonnikoog kan het allemaal!

De huizen van Vakantiehuisjes Waddenrust staan op de mooiste plekjes van het eiland! Zo staan Louwtjesduin Oost & West tegen de duinen aan de westkant van het eiland. Wanneer je achter het huis op de duinen gaat staan, kijk je richting het wad en kun je genieten van de mooie luchten en het geluid van de vele vogels die in de Westerplas verblijven.

Noenie, Twa Blomkes, het Tuinhuisje en de Sinneblom liggen aan de Badweg. De Badweg is de weg richting het strand. Binnen een paar minuten ben je in de duinen of het bos. Aan de achterkant van de huizen heb je uitzicht op de witte watertoren, vo... orheen de vuurtoren.

De Klavertjes liggen in de oude dorpskern aan de gezellige Middenstreek, met achter het huis een diepe tuin die grenst aan het plantsoen. In welk huisje je ook vakantie zult vieren, de prachtige natuur van Schiermonnikoog is nooit ver weg.

Alle huisjes zijn kindvriendelijk, er is een tuin met schommel en een zandbak en in de huisjes staan standaard: een kinderbedje, badje, stoel en box.

Accommodatie

 • Groepsaccommodatie
 • Huis/Gîte/Bungalow/Villa
 • Appartement

Faciliteiten

 • gratis WiFi
 • Privé terras
 • Honden toegestaan
Open in de maanden
Jan - Feb - Mar - Apr - Mei - Jun - Jul - Aug - Sept - Okt - Nov - Dec

Schiermonnikoog is het kleinste, bewoonde Waddeneiland van Nederland, met de kenmerkende rode nog bemande vuurtoren. Het eiland is zestien kilometer lang en vier kilometer breed. Op het eiland is slechts één dorp dat ook Schiermonnikoog heet. Dit dorp is rond 1760 gebouwd. De naam Schiermonnikoog komt voort uit; Schier is grijs, Monnik de vroege bewoners van het eiland en Oog staat voor eiland, (Grijze Monniken Eiland).

Het grootste gedeelte van het eiland is natuurgebied, je vindt er duinen, strand, bossen, wad en polder. Ook is Schiermonnikoog bekend als vogeleiland. Zelfs in het toeristische hoogseizoen huizen hier nog altijd meer vogels dan mensen. In de Westerplas vindt je een vogelkijk hut waar je de vogels kunt bewonderen in hun natuurlijke omgeving. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op het Waddeneiland Schiermonnikoog terug te vinden.

Schiermonnikoog is autoluw en dus een ideaal fiets- en wandeleiland. Er zijn veel schelpenpaden door het mooie duinlandschap en over de kwelder. Bij de huisjes staan de fietsen al klaar, zodat je direct aan je fietstocht kunt beginnen. Wil je kinderfietsen, zitjes etc. huren? Dan kun je terecht bij de plaatselijke rijwielverhuur.

Op Schiermonnikoog worden veel dingen georganiseerd, ook speciaal voor kinderen. Wat dacht je van op zoek gaan naar SchierPier bij Kunstfaam aan de Badweg 5. Of op avontuur met Lytje Willem, de circus theaterdagen in mei! Er is genoeg te beleven voor jong en oud op dit mooie eiland.

De stranden van Schiermonnikoog behoren tot de breedste stranden van Europa. Er is genoeg ruimte voor iedereen om te vliegeren, zwemmen en zonnebaden. Bij de meeste strandovergangen zijn borden geplaatst waarop je duidelijk kunt lezen wat wel en niet is toegestaan op dat stuk strand. Aan het einde van de Prins Bernhard weg is het badstrand, hier is een lifeguard post aanwezig. Op de zandbanken aan het einde van de Badweg liggen vaak zeehonden lekker te drogen in het zonnetje.

Op het oostelijke punt van het eiland ligt een brede zandplaat genaamd de Balg. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Balg. Dit kun je wandelend doen of met de Balg Expres (te boeken bij het bezoekerscentrum). Op de Balg zie je vaak zeehonden, vind je mooie schelpen en wie goed zoekt, vindt misschien wel een stuk barnsteen.

Op Schiermonnikoog vind je nog echte rust en stilte. Door de compactheid van het eiland en het niet aanwezig zijn van je eigen auto kom je helemaal tot rust. Je kunt de stilte horen wanneer je door de natuur loopt en de sterrenhemel is nergens zo mooi als op Schiermonnikoog, geen lichtvervuiling, maar nog de echte zwarte nacht met miljoenen fonkelende sterren waar je stil van wordt...

Omgeving

 • Bos
 • Dorp
 • Meer
 • Natuurgebied
 • Strand
 • Zandstrand
 • Zee
 • Zwembad

Activiteiten

 • Fietsen
 • Kanoën
 • Mountainbiken
 • Surfen
 • Wandelen

Alle vakantiehuisjes zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken. Maar bij een vakantie hoort ook lekker samen uit eten en dat is zeker mogelijk op Schiermonnikoog. Op het eiland zijn namelijk genoeg lekkere plekjes waar je kunt lunchen of dineren, of gezellig op het terras kan zitten. Het eiland is kindvriendelijk, dat geldt ook zeker voor de horeca op Schiermonnikoog; Lekker Iete op Schier ;)

Theo en Bea, de trotse eigenaren van Vakantiehuisjes Waddenrust, genieten zelf nog elke dag van deze bijzondere plek, us Lytje Pole, wat staat voor: kleine zandplaat. Theo is geboren op het eiland, net als hun drie kinderen. De meeste vakantiehuisjes die Theo en Bea verhuren zijn al een aantal generaties in de familie. Zelf zijn zij echt familiemensen. Ze houden van: gezelligheid, samen spelletjes doen, een goed gesprek en lekker eten. Dat komt terug in hun huisjes en Theo en Bea hopen dat je dit warme, gezellige gevoel ook als zodanig ervaart.

Prijzen voor 4p vanaf:

Accommodatie
Vakantiehuisjes Waddenrust
Badweg 59
9166 NC Schiermonnikoog
Nederland

Tel: 0031630066518
Email: info@vakantiehuisjeswaddenrust.nl
Website: www.vakantiehuisjeswaddenrust.nl

Contact opnemen met Vakantiehuisjes Waddenrust

Villa Schier is een compleet, luxe en gezellig vakantiehuis aan de Badweg op Sch...
Fantastische verblijven in Egmond, met uitzicht op zee of in de duinen gelegen!...
Op Landrijk De Reesprong in Twente kun je een heerlijk weekend weg boeken met fa...
Villa Schier is een compleet, luxe en gezellig vakantiehuis aan de Badweg op Sch...
Wil je er eens tussenuit in een mooie omgeving met een groep vrienden of familie...