Flavours of Italië Familie Rondreis

Las Perlas Reizen

Deel via:

Flavours of Italië Familie Rondreis HIGHLIGHTS

Italië
  • Het klassieke Florence
  • Onderaards gangenstelsel Orvieto
  • Resten van Pompeii en Herculaneum
  • Pizza in Napels!
  • Natuurschoon van Cilento NP
  • De sassi van Matera
  • De trulli van Alberobello
  • De stranden bij Gallipoli
Flavours of Italië Familie Rondreis

Reisduur: 15 dagen

Highlights:

O.a. Florence, Napels, de sassi van Matera en de trulli van Alberobello

Beschrijving:

Een rondreis door Italië met je tieners/pubers, dat is toch een ultieme beleving! Op een rustig tempo langs de highlights van het midden en zuiden van Italië trekken met tutta la famiglia! Het midden van Italië heeft statige pleinen met de mooiste duomi sieren, musea van wereldklasse en vooral de alom bekende Tuscan drive die je langs de statige cipressen, zonnebloemen, wijnranken en over kronkelige wegen voert. Deze volwassen regio's stralen rust en sereniteit uit en hebben de toeristische sporen allang verdiend.

Verder naar het zuiden wordt het chaotischer, woeliger en mogen we buiten de lijntjes gaan kleuren. De zuiderlingen maken nog drukkere gebaren, die hun poëtische Italiaanse taal ondersteunen en leven hartstochtelijk. Ze staan open voor nieuwe ervaringen en spontane ontmoetingen.

Op vakantie wil je natuurlijk zelf wat zien en tegelijkertijd misschien toch je tieners/pubers nog wat bijbrengen. Tenslotte hoort het klassieke Italië bij hun opvoeding. Maar het moet wel voor iederéén leuk blijven! We willen niet van kerk tot kapel en weer door naar het volgende museum hollen. Je kinderen hebben ook vakantie! Deze rondreis heeft dan ook de perfecte afwisseling en altijd opties voor cultuur of strand.

En de moeilijkste vragen: wat is nou de ideale verblijfsplaats in die steden, waar in het natuurgebied vind je de beste uitvalsbasis en wat is de leukste strandplaats voor jong en oud? De antwoorden heeft Las Perlas al voor je ingevuld.

Deze uitgekiende trip verzekert je van fijne strandadresjes, gecombineerd met indrukwekkende bezienswaardigheden op loopafstand. Als Las Perlas je reis regelt, zit je er altijd warmpjes bij! En zo houd je zelf alle tijd over voor de échte quality time!

PROGRAMMA:
Dag 1 - Aankomst in Florence
Dag 2 - Florence
Dag 3 - Florence – Orvieto (170 km; circa 2 uur rijden)
Dag 4 - Orvieto
Dag 5 - Orvieto – Ercolano (320 km; ruim 3 uur rijden)
Dag 6 - Ercolano
Dag 7 - Ercolano – Cilento NP (170 km; circa 2,5 uur rijden)
Dag 8 - Cilento NP
Dag 9 - Cilento NP
Dag 10 - Cilento NP – Matera (230 km; circa 3 uur rijden)
Dag 11 - Matera
Dag 12 - Matera – Gallipoli (circa 210 km; circa 2,5 uur rijden)
Dag 13 - Gallipoli
Dag 14 - Gallipoli
Dag 15 - Naar huis...